Ferforje Kullanım Alanları Nelerdir?

Aslında ferforje sanatının kullanım alanlarını sıralamak mümkün değildir. Çünkü insanın yaşadığı her yer, medeniyetin her noktası aynı zamanda demirin de kullanım alanıdır. Demir kullanılan ve estetik algıların yüksek olduğu her yerde ise, karşımıza ferforje sanatı çıkmaktadır. Ancak yine de bir fikir vermesi açısından sizlerle bu sanatın en sık karşımıza çıktığı yerleri paylaşmak gerekirse şöyle özetleyebiliriz:

  • Dış Mekân Ferforje Kullanım Alanları: Ferforje sanatı, sıradan bir garaj kapısını bile saray kapısı şıklığına büründürebilir. Zengin bir görünüm, yüksek güvenlik ve yıllarca süren dayanıklılık dış mekân dekorasyonunda ferforjeyi birinci sıraya taşımaktadır. Pencere, bahçe veya balkon korkulukları, bina veya bahçe giriş kapıları, kapı önünde güneş ve yağıştan korunmayı sağlayan “sundurma” bölümleri, bahçe aydınlatmalarının tümü, banklar ve diğer açıkhava oturma grupları, sandalye ve masalar, veya garaj kapıları için raylı sürgü sistemleri ülkemizde ferforjenin dış mekanlarda en sık kullanıldığı alanlar arasında sayılabilir.
  • İç Mekân Ferforje Kullanım Alanları: Kolay temizlenen, ince bir estetik algıya hitap eden, hem ahşap gibi “yumuşak” malzemelerle hem de mermer gibi “soğuk” dekorasyon elemanlarıyla tam uyum sağlayan yapısı ile ferforje sanatı, özellikle son yıllarda iç mekân tasarımlarında da sıkça kullanılmaktadır. Ofis tasarımlarında kurumsal havaya güç öğesi katması da yükselen firmaların ferforje sanatını sıkça kullanmalarını sağlamaktadır. Bina içi merdivenlerde zemin için mermer, korkuluk için ferforje, korkuluğun üst kısmı için ise ahşap kullanımı son dönemin en elit kombinasyonları arasında gösterilebilir. İç mekânlarda ferforje, korkuluk veya kapı gibi temel dekorasyon öğelerine ek olarak aksesuar olarak da kullanılabilir. Bu aksesuarlar arasında ayna ve sehpalar, karyola başlıkları, aydınlatma aksesuarları ve şömineler sayılabilir. Ayrıca son yıllarda ferforje avize modelleri de giderek yaygınlaşmaktadır.

Sınırsız denilebilecek kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan ferforje sanatı, maalesef hatalı uygulamalar sonucunda “basit ve ucuz” bir görünüm oluşturabilmektedir. Ancak titizlikle yapılmış bir işçilik ve estetik bir bakış açısı ile yapılmış bir projelendirme bir araya geldiğinde ortaya göz dolduran dekorasyonlar koyulabilmektedir.

Lazer Kesim Ferforje Nedir ?

Lazer ışını; karbondioksit lazer tezgahlarında, karbondioksit gazına elektrik akımı verilerek oluşturulur. Bunun yanı sıra verimi daha da arttırmak için karbondioksit gazına azot ve helyum gazı eklenerek verim 1/3 oranında arttırılır. Elde edilen lazer ışını ile çeşitli tezgahlarda yapılan kesim işlemine ise Lazer Kesim denilmektedir.

Lazer kesim ile üretim yapılmasında ki en büyük sebep, üretim hatasını minimum düzeye indirmek ve otomasyonu sağlayabilmektir. Mühendislikte ve sanayide rahatça kullanılabilmesi lazer kesime olan ilgiyi oldukça arttırmıştır. Lazerin çeşitli tezgahlarda uygulanmasıyla üretim 24 saat yapılabilmektedir ve seri üretim sağlanmasıyla maliyette azalmaktadır.

Nikel alaşımları, çelik, krom, titanyum, paslanmaz çelik, alüminyum ve alaşımları vb. malzemelerin kesme ve ferforje uygulama işlemleri yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra özellikle Autocad programının kullanımının sağladığı avantajlar ile kesimler daha kısa sürede yapılmakta ve parçalar aynı anda takımlar halinde kesilebilmektedir.

Şile Bölgesinde Ferforje Hizmeti Vermekteyiz…

   

        

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir